Brazílie - Cemorrado NY2 17/18 Specialty Sweet
Stupeň pražení:
Acidita:
Tělo:
Intenzita:
V chuti/vůni: med, karamel, hnědý cukr
SCA score: 83,25
Kategorie: | 100% Arabica jednodruhová |
---|
Slaďoučká limitka brazilské kávy. Takřka nulová acidita, příjemná a jemná sladkost medu a karamelizovaného cukru.
Káva z Brazílie je známá svou bohatou chutí a vysokou kvalitou, roste v rozsáhlých plantážích ve výše položených státech. Plantáže se nacházejí v nadmořských výškách 600 až 1200 metrů, kde jsou ideální podmínky pro kávovníky.
Brazilský proces sušení kávových bobů na slunci je jedním z klíčových prvků vytváření plné chuti kávy. Důležitým faktorem je také tradiční postavení Brazílie jako největšího světového producenta kávy, což ovlivňuje globální trh a zásobuje miliony šálků po celém světě.
Výsledná chuť kávy vždy závisí na metodě přípravy, extrakci, nastavení kávovaru, či hrubosti mletí. Pokud je Vaše káva:
Příliš hořká/extrahuje se pomalu ➞ melte hruběji.
Příliš kyselá/extrahuje se rychle ➞ melte jemněji.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.