Uganda - Robusta scr. 18
Stupeň pražení:
Acidita:
Tělo:
Intenzita:
V chuti/vůni: kouřová, plná, čokoládová
NATURAL - nepromytá
Kategorie: | 100% Robusta |
---|
Uganda, domov robustní kávy, vyniká silným charakterem a odolností.
Boby Robusty jsou často zpracovávány metodou suchého zpracování, kdy se plody sklízejí a nechávají uschnout na slunci. Tato metoda zdůrazňuje intenzivní chuť a plné tělo, které jsou charakteristické pro ugandskou robustu. Po sušení jsou bobové pečlivě omyty a tříděny.
V šálku se projevuje takřka nulová kyselost, silná chuť, a kouřové aroma s dochutí dřeva. Robusta má vyšší obsah kofeinu a její profil je vhodný zejména pro konzervativní kávomilce, kteří vyhledávají tmavěji praženou kávu.
Káva Robusta z Ugandy nabízí robustní a energický šálek, který osloví ty, kdo preferují silnější a výraznější kávu.
Výsledná chuť kávy vždy závisí na metodě přípravy, extrakci, nastavení kávovaru, či hrubosti mletí. Pokud je Vaše káva:
Příliš hořká/extrahuje se pomalu ➞ melte hruběji.
Příliš kyselá/extrahuje se rychle ➞ melte jemněji.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.